torstai 20. kesäkuuta 2013

"Alkaa ällällä, loppuu aahan!"

Tänään se alkaa: K E S Ä L O M A !

Otetaan kuitenkin vielä ennen illan treenejä ja kesälaitumille lähtöä pikainen katsaus Eleidan kuluneeseen kevätkauteen - siis tähän tänään päättyvään puolen vuoden pätkään, joka on koostunut esimerkiksi näistä asioista: Kolmisensataa kevätkauden aikana kotisalilla, kisoissa ja leireillä hikoiltua treenituntia, 152 ohjelmakokonaista, neljä virallista esiintymistä kevätkauden kisaohjelmalla, neljät kisat sekä satoja ja taas satoja bussissa istuttuja kilometrejä.

Näiden lisäksi kahdeksan ohjelmaleiripäivää, muutama supertreenisunnuntai, kaksi Kisakallio-vuorokautta sekä viisi päivää KIVA:n kesäleirillä osaavien kouluttajien käsittelyssä. Kymmenittäin kotitreenitunteja joka kuukausi, kahdet liikkuvuustestit, parhaan parantajan palkitseminen ja oman edistymisen seurannasta saatu supertsemppi loppukauden kotiharjoitteluun.

Treeniä, treeniä, treeniä. Tavoitteiden asettamista ja asetettuihin tavoitteisiin tosissaan tähtäämistä. Yrittämisiä ja onnistumisia, harmistusta, pettymyksiä ja epäonnistumisia. Edistymisiä, pientä takapakkia, yllättäviä tilanteita, hämmennystä, haasteita ja hurjasti töitä. Lisää treeniä, lisää yrittämistä. Tavoitteiden täyttymisiä ja taas uusia onnistumisia.



Tavoitteellisen lajiharjoittelun vastapainoksi on toki aina välillä sitten tehty myös Jotain Ihan Muuta:
kikkailua välineillä ja telineillä, luistelua, laskettelua, lukuisia yhteistreenejä, telinesalitunteja, parkourpuistoilua, jalkapallotreenejä, koripallon pelailua, sekä viime viikolla myös pyöräretki balettiin ja joukkueilta Lounaispuisto-piknikin merkeissä.

Mistä muusta on Eleidan kevätkausi tehty? No ainakin unelmista ja uskomuksista sekä fanituksesta ja fiilistelyistä. Kisatunnelmointia ja kannustusta saatiin tänä keväänä harjoittaa ensin SM- ja sitten myös MM-kisayleisössä. Kisaturistimatkoilla kerrytettiin kevätkauden saldoon tietysti lisää bussikilometrejä, pinkeiden pohkeiden bongailupisteitä ja nimmarinmetsästysmeriittejä. Myös idolien ihannointia, omasta huippu-urheilu-urasta unelmointia, menestyksentäyteisiä tulevaisuuskuvitelmia ja täsmällistä tavoitteenasettelua saatiin näillä reissuilla aikaiseksi.

Tänään tämä kaikki on kuitenkin toistaiseksi taaksejäänyttä elämää. Tai ei varsinaisesti taaksejäänyttä
- sillä suurin piirtein samanmoinen settihän on joka tapauksessa edessä jälleen syyskaudella. Tauolle treenit ja tavoitteellinen harjoittelu nyt joka tapauksessa jäävät muutaman viikon ajaksi. Treenisalille palaillaan jälleen heinäkuun puolen välin tienoilla hymyissä suin ja hyvinsyöneinä sekä tietysti levänneinä, virkeinä ja innokkaina vastaamaan uuden kauden haasteisiin!

AXE-team toivottaa aurinkoista kesälomaa kaikille!

P.S. Uuden Eleida-kokoonpanon voimistelijaesittelyt on päivitetty sekä blogiin että joukkueen nettisivuille jokunen aika sitten. Kannattaa käydä katsastamassa kuvat ja faktat joukkueen kolmestatoista nokkelasta neitokaisesta!

5 kommenttia:

  1. Miks amonet on axe-tiimissä ku ne ei oo mestaruussarjassa? Johtuuks se siitä et Nanna on noitten kaikkien valmentaja vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JNV:ssä kaikki saman ikäsarjan joukkueet kuuluu samaan ikäluokkaan. Meidän tapauksessa siis -00 ja -01 -ikäiset AXE-tiimiin. :) Ja vaikka Eleida kisaa vielä 10-12 -sarjaa (samoin kuin L-tiimi eli Limet, Limeira, Limonet ja Limetit) niin silti kuulutaan AXE:ihin koska ikäluokat on -00/-01 ja -02/-03 riippumatta siitä minkä ikäisissä kukakin kisaa ja kisaako kilpa- vai mestaruussarjassa.

      Poista
  2. "omasta huippu-urheilu-urasta unelmointia, menestyksentäyteisiä tulevaisuuskuvitelmia"

    mihin eleida siis tähtää tulevaisuudessa? mitä tavoitteita teillä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pitkän tähtäimen tavoitteet eivät toistaiseksi ole joukkue- vaan enemmänkin ikäluokkakohtaisia. Kuten varmasti kaikilla muillakin joukkueilla, on myös Eleidalla tavoitteena kehittyä "mahdollisimman hyväksi" ja tarjota tulevaisuudessa kilpailukykyinen vastus muille SM-sarjan joukkueille.

      Koska JNV:n -00/-01 -ikäluokassa on samanikäisiä voimistelijoita reilut 30, ei joukkuekohtaisten pitkäntähtäimen tavoitteiden asettaminen kuitenkaan olisi vielä tässä vaiheessa kovin tarkoituksenmukaista. Vaikka tavoitteena siis onkin esimerkiksi se, että niin nykyisen Eleidan kuin nykyisen Xsiiankin tyttöjä kisaisi JNV:n edustusjoukkueessa v. 2018, eivät nämä tavoitteet ole joukkueiden omia vaan ikäluokan yhteisiä.

      P.S. Eleidan (lähitulevaisuuden) kilpailulliset tavoitteet vaihtelevat aina kauden ja kulloisenkin joukkuekokoonpanon mukaan. Esimerkiksi tänä vuonna kevään tavoite oli kolmoskategoria ja ikäkausirinkipaikka.
      (No sitä rinkipaikkaa ei sit toki saatu, kun tänä vuonna vain kat. 1 pääsi ikäkausirinkeihin. Kategoriatavoite kuitenkin saavutettiin ja sitä pyritään tietysti tulevalla syyskaudella parantamaan. :))

      Poista
    2. kiitos perustellusta vastauksesta:)

      Poista