torstai 22. marraskuuta 2012

Terveisiä treenisali(n laida)lta

Se on täällä taas!

Niin mikä?

No tietysti se aika kaudesta, kun Hesarin nettisivuilla uutisoidaan syksyn flunssa-aallon jylläävän pahimmillaan juuri nyt. Ja kun vanhemmat lähettelevät valmentajille tekstiviestitse tusinoittain sairastumisilmoituksia juuri ennen harjoitusten alkamista. Ja kun joukkueen sairaspäiväkirjaa päivitetään vallan ahkerasti ennen ja jälkeen jokaisen harjoituskerran.

Treenisalin laidalla siis niiskutetaan tätä nykyä varsin sankoin joukoin illasta toiseen.

Vaikka Eleida onkin koko syyskauden ajan välttynyt kaikenlaisilta urheiluvammoilta - ja aina viime viikkoon asti myös suuremmilta sairauspoissaolomääriltä ja tartuntatautiepidemioilta, on joukkueen syksyyn silti mahtunut jos jonkinlaisia tapaturmia.

Ensin yksi voimistelijoista kaatui pyörällä ja päätyi useiksi viikoiksi vuodelepoon. Sitten jäi toiselta sormi painavan oven väliin kesken koulupäivän, ja vasta röntgenkuvauksen jälkeen suostuttiin uskomaan, että sormi ei (onneksi!) ollut murtunut, vaikka kipeä olikin. Muutamaa päivää myöhemmin jäi samalta tytöltä (samassa koulussa) varvas oven väliin, ja kahdella jalalla käveleminen loppui ihan kirjaimellisestikin "kuin seinään". Viimeisimpänä sattumuksena yksi tytöistä nyrjäytti nilkkansa kipeästi tiistai-iltana kotipihan juoksuleikkien tuoksinassa.

Ihan kuin ei näissä loukkaantumisissa jo olisi ollut tarpeeksi kaikkea, on joukkueen voimistelijoita tietenkin joutunut lähes massoittain myös perinteisten flunssa- ym. pöpöjen uhreiksi. Sairaus- ja poissaolotilastojen ehdotonta kärkipaikkaa on viime kevätkauden lopulta asti hallinnut neiti E, joka edelleen sairastuu jokaviikkoiseen nuhakuumeeseensa - jos nyt ei ihan joka ikisen niin ainakin lähes jokaisen - treeniviikon lopulla. Vaikka tyttö aina taudista toivuttuaan ehtiikin olla muutaman päivän täysin koulu- ja treenikuntoisena, alkaa uusi flunssa ilmoitella itsestään yleensä viimeistään torstain tai perjantain treenien tienoilla....

Viime aikoina ovat joukkueen muutkin voimistelijat kuitenkin nostaneet sijoituksiaan tässä joukkueen sisäisessä sairauspoissaolo-rankingissa. Esimerkiksi sunnuntain harjoituksissa paikalla oli joukkueen kolmestatoista voimistelijasta kaksitoista (12/13), joista kaksi (2/12) oli sairastumisen (ja toinen lisäksi loukkaantumisen) vuoksi sivussa, eli varsinaiseen treenaamisen osallistui kymmenen (10/12) tyttöä. Näistä kymmenestä kaksi (2/10) voimistelijaa oli tosin viettänyt viikonloppunsa edellisviikon flunssasta toipuen, eli he treenasivat vielä sunnuntaina hieman muita kevyemmin....

Kaiken kaikkiaan sunnuntain treenien osallistumisprosentti siis lähenteli suurin piirtein kuuttakymmentä (60 %), kun kolmestatoista voimistelijasta vain kahdeksan (8/13) oli täysin treenikuntoisia.

Heti sunnuntai-iltana harjoitusten jälkeen oli taas yhdelle tytöistä noussut korkea kuume. Myös maanantaina yksi edellisen viikonlopun toipilaista oli sairastunut uudelleen ja kaatunut kuumeen nujertamana takaisin vuoteeseen... Yhdellä diagnosoitiin alkuviikosta korvatulehdus ja toisella ainakin epäiltiin mykoplasmaa.

Keskiviikon harjoituksissa voimistelijoita oli jälleen paikalla 12/13, joista kokonaan sivussa 3/12 ja niistä jäljelle jääneistä yhdeksästäkin taisi ainakin jokunen vielä potea ainakin jonkinasteista yskää ja nuhaa.


Aina välillä voimistelijoita on onneksi ollut terveenäkin -
parhaimmillaan jopa kolmen viestijoukkueellisen verran!

Käynnissä siis viestihiihdon JM S2012

Toistaiseksi vallitsevan vajaamiehityksen vuoksi kuluvan kauden kisaohjelmaa ei olla juurikaan työstetty eteenpäin näissä viimeisimmissä treeneissä. Nyt sitten mietitään, miten kolmentoista voimistelijan joukkueesta saataisiin lauantain asemaesiintymiseen ja varsinkin puolentoista viikon päässä odottaviin kauden pääkisoihin jonkinlainen, mielellään vähintään kymmenpäinen, joukkio kasatuksi.

Vaikka koko tämä sairastelujen ja loukkaantumisten aikaansaama kaaos tässä vaiheessa kisakautta tuntuukin  lähinnä huonolta vitsiltä, ei auta muu kuin sinnitellä eteenpäin, ja toivoa että mahdollisimman moni tytöistä ehtisi toipua ennen viikonlopun esiintymistä ja sunnuntain supertreenipäivää.

Innolla jäämme odottamaan tämäniltaisia harjoituksia, ja niistä saatavia tilastotietoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti