sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Venyttelyä

Eleidan liikkuvuusharjoittelun erityisenä painopisteenä on tällä hetkellä etenkin lonkan- (loko) ja polvenkoukistajien (poko) liikkuvuuden kehittäminen. Vaikka ne useimmille voimistelupiireissä pyöriville tutut poko-loko-alueen perusvenytykset (kuten takareisiroikku, matkalaukku ja kääntölonkka eli "kankkis") kuuluvat Eleidankin liikkuvuustreeniin, on harjoitusten lomassa päädytty viime aikoina myös kehittelemään ihan uudenlaisia venytystapoja tiettyjen lihasten ja lihasryhmien venyttämiseen. Toisinaan harkoissa vääntäydytäänkin mitä omituisempiin asentoihin parhaan venytystuntuman ja sen kaikkein optimaalisimman lopputuloksen takaamiseksi.

Esimerkiksi tähän tyyliin:

Allaolevissa kuvissa esittelemmekin muutamia joulu- ja tammikuun aikana treenisalilla nähtyjä perusvenytyksiä - sekä jokusen hivenen erikoisemmistakin viimeaikaisista venytelmäviritelmistä...

Kääntölonkka 

Takareisi-innovaatio I


Takareisi-innovaatio II


Etuspaga puolapuilla


"Edari" eli perusspaga etujalka puolalla


"Takari" tai "lokari" eli perusspaga takajalka korokkeella


Tuplasivari nilkkapainoilla


Sivari + "lisäpainot"

Laiskiainen 1/2

Laiskiainen 2/2

Oheisia venytysvinkkejä voivat myös voimistelijoiden vanhemmat ja sisarukset kokeilla kotona aivan vapaasti. Tarvittaessa vaativampia liikkeitä voi tietysti myös soveltaa haluamanlaisikseen, mutta välttämätöntä se ei missään nimessä ole.

Mikäli esimerkiksi isän tai isoveljen takareidet kuitenkin ovat kovin kireät, niin puolapuiden kakkospuola (tai kotona suurin piirtein samaa korkeutta vastaava olohuoneen sohvapöytä) ei välttämättä ole paras mahdollinen aloitustaso etulinjan spagaatien harjoittelulle. (Toisaalta suorituksen viihdearvo on epäilemättä taattu muiden perheenjäsenten silmissä...)

Treeni-intoa talvi-iltoihinne!
Toivottaapi valmentajaosasto

6 kommenttia: