perjantai 7. syyskuuta 2012

Terveisiä sillan alta

Terveisiä vaan sinne kaupungin liikuntalautakunnalle ja muillekin päätöksiä tekeville!

Täällä me istutaan sillan alla iltaisin, kun ulkona sataa (...ja nyt syksyn tullen kun alkaa pimeääkin olla niin ettei eteensä näe, eikä hyppelyharjoitukset saati maastolenkit pihalla pimeässä suoritettuina ole enää kovinkaan turvallisia). Ja sisätiloissa ei siis voida treenata, kun sali-, halli- ja sisätilaharjoitusvuoroja ei vaan riitä kaikille.

Sillan alla ei sada...


Jostakin syystä pikkulasten taaperotanssit, tenavien temppukoulut, aikuisten aerobictunnit ja monemoiset mummojumpat näyttää tänäkin vuonna olevan tärkeämpiä kuin kasvuikäisten kilpaurheilijoiden voimisteluharjoittelu. Aikuisten tuntitarjonnasta ei ole selvästi tarvinnut tänäkään vuonna tinkiä, koska kaikenmaailman afro-, bodystep-, bootcamp-, circuit-, kahvakuula-, pilates-, power kickbox-, pumppi-, zumba-, venyttely- ynnä muut tunnit (A:sta Ö:hön) näyttää mahtuneen seurojen ja opistojen jumppakalentereihin ja kaupungin salivuorovarausjärjestelmään varsin esteettömästi. Aikuisille harrastajille on tässäkin kaupungissa siis tarjolla vallan monipuolinen valikoima erilaisia sisäliikuntamahdollisuuksia viikonpäivästä ja kellonajasta melko lailla riippumatta!

Myös erityisryhmien, kuten vauvojen, vammaisten ja vanhusten liikunnan harrastamismahdollisuudet on huomioitu hyvin, mikä on tietysti hieno ja kiittämisen arvoinen asia. Ikäväksi tilanteen tosiaan tekee vain se, että niin tärkeää kuin aikuisten ja lasten harrasteliikunta yhteiskunnallisella (ja yksilö-)tasolla onkin, on meillä kilpapuolen voimistelijoilla jälleen kerran huutava pula salivuoroista. Kesäkauden ja alkusyksyn suhteen tilanne vielä menettelee joten kuten, kun harjoituksia voidaan hyvin pitää ulkosallakin, mutta syyskauden edetessä nuo edellämainitut sää- ja ulkonaolo-olosuhteet (kylmä, märkä, pimeä) alkavat enenevissä määrin haitata harrastamisen tahtia.

Mikä tilanteessa ehkä näin äkkiseltään myös hieman ihmetyttää, on sitten se, miksi ihan tavallisten työssäkäyvien ja/tai opiskelevien aikuisten jumppatunnit on nekin pitänyt sijoittaa parhaisiin treeni-aikoihin eli arkisin välille klo 17-20. Jollain lailla tuntuukin käsittämättömältä tämä salivuorojen jakajien logiikka, jonka mukaan ne perheenäideille suunnatut afrotanssitunnit kuitenkin järjestetään koulujen saleissa ympäri kaupunkia klo 17-18:30 ja jatkotunnit edistyneille samoissa saleissa klo 18:30-20. Kilpaileville 10-12 -vuotiaille sen sijaan jaetaan salivuoroja klo 20 (jopa 21) jälkeen, kun kasvavien lasten pitäisi kaiken järjen mukaan olla kotonaan valmistautumassa yöpuulle... Eikö tämä käynyt kellään mielessä missään vaiheessa salivuoroja jaettaessa? (Kysyy salivuorotilanteeseen turhautunut valmentaja.)

Sillan alla ei onneksi sada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti